На 27 юни в Културен дом - НХК ще се състои премиерата на мюзикъла „Автобиографията на един скенер“, съобщиха организаторите.

Автор на музиката и сценария на спектакъла е младият творец Стефан Петров, режисьор е Каис Бармауи. В главните роли участват Симеон Владов, Ралица Ковачева–Бежан, Стефан Петров, Иванжелин Петрова и младите актьори Давид Крумов и Девора Крумова.

„Автобиографията на един скенер“ е музикален спектакъл, в който са включени 15 авторски поп-рок композиции, танци и мултимедия. В него Стефан Петров разказва своята история за мястото на човека под слънцето. Младият мъж търси своята професия, но проблемът му е, че не може да избере една, защото има твърде много разнообразни интереси. Опитвайки се да намери своето място в живота, той се сблъсква със своите психологически травми от детството и разбира, че е от редкия вид хора, наречени „скенери“.

За младата си възраст – 27 години, главният герой преминава през футбол и още десет спорта, завършва курсове за крупие, моряк, неделно училище, предприемачество, радиестезия, финансова грамотност, арканология… Работи като продавач на обувки, сервитьор, аниматор, барман, готвач, моряк, актьор, брокер на недвижими имоти, певец, общ работник на строеж, психолог, преподавател по меморика, ментална аритметика, либерика, китара, театър, музика…. Учи в четири университета: мениджмънт в Икономически университет – Варна, актьорско майсторство в НАТФИЗ, психология в Бургаския свободен университет и музикална педагогика в Шуменския университет.

Мюзикълът „Автобиографията на един скенер“ е история за търсенето на призвание, разказана от първо лице, с музика на живо. Много млади хора ще разпознаят себе си в главният герой, защото той минава през любопитни търсения и мечти. По пътя си среща много приятели, предатели, съвети, подкрепа, подхлъзвания и опора.

„Автобиографията на един скенер“ се реализира с подкрепата на Национален фонд „Култура“ и Община Бургас. Билети се продават на касите на Културен дом - НХК и на eventim.bg.