За 16-ти път и тази година „Дарик радио“ покани 14 интересни и разностранни художници на пленера "Звук и цвят". По традиция пленерът се провежда в края на лятото, а  мястото на срещата е  хотелски комплекс "Магнолиите" , Приморско клуб .

И тази година край морето отново заедно ще рисуват и общуват  Андрей Даниел, Христо Кърджилов, Стефан Божков и Румен Атанасов.  Новите попълнения са: Борис Праматаров, Валентин Узунов, Елена Панайотова, Емил Атанасов, Еслица Попова, Кръстьо Тодоров – Кеца, Моника Роменска, Румен Нечев и Светлозар Бенчев.

Колекцията от пленерите на „Дарик“ наброява над 300 картини, сътворени от над 120 художници. Резултатът е една от най-богатите частни сбирки на съвременно българско изобразително изкуство. А белег  за достойнствата и жизнеността на дадена колекция е способността да реагира като самостоятелен културен феномен, генериращ нови  творби.

Пленерът на „Дарик“  е единственото събитие, инициирано от частна медия в България, което не само има  принос за „раждането” на нови художествени произведения,  но и работи последователно за развиване и формиране на публичния интерес към съвременното визуално изкуство.

Експозиции от 15-те пленера досега са гостували в дом Витгенщайн, Виена в галериите за съвременно изкуство в Ниш и Цариброд, Сърбия, в Българските културни институти в Прага и в Лондон, както и в големите градове на България.

Изложбата ще се състои на 24 септември от 18 часа в галерия Георги Баев – Бургас.