Пълна изолация от медиите, но популярност във всички медии. Учредяване на тъмно, от тъмна душа, с тъмно минало, но с обещания за светло бъдеще. Това разбрах аз, като гласоподавател, който скоро ще бъда агитиран и с цел прикоткване към „политическия“ проект „Няма такава държава“. Пренебрежително отношение към медиите…. в днешно време това поведение, за съжаление, става все по-допустимо, в свят, където социалните мрежи стигат все по-далече  и все по- напред към оформяне на индивидуални платформи за изява.

Няма да коментирам размазания флаг на Република България под тежкия шамар на протестния вот, към който г-н Трифонов и сценаристите му са насочили своята кауза. Това е дизайнерско решение и тук дизайнерите имат думата. Но ще коментирам едно надменно поведение, което показва една група, хора, която вече си мисли, че е уникална със своята политическа изява и си представя как скоро, попивайки от властта и нейните облаги, ще мачка наред тези, които не са съгласни с тях.  Точно така изглеждаха част от хората, които бяха на учредителното събрание, а рибата се вмирисва откъм главата.

Манталитетът, г-н Трифонов, манталитетът ще Ви вдигне с аплодисменти на пиедестала и ще Ви изхвърли с ругатни, може и с ритници, от там на където сте се запътили. Много хора, преживяли тази политическа съдба, са Ви гостували в шоуто, г-н Трифонов. Новото около Вас е, че от 05.10.2019 г.(в рамките на 20 минути), вече официално станахте политик и като такъв, от сега нататък, не всеки път ще Ви се пляска, когато се появи надписа „Аплодисменти“ насочен към Вашата публика, пардон избиратели.  

Уважаеми читатели, ако Ви интересува моето мнение прочетете след тази запетайка, но ако не Ви интересува, моля спрете до тук.

Мисля, че на българската политика са нужни млади, неопетнени, граждански активни и свежи лица, а не намусени, опознали и възползвали се от тъмната страна на българската демокрация, пенсионирали се току що, шоумени. Не това са хората, които трябва да се окачат със славните значки на историята, за които се вижда проблясък в близко бъдеще. Слави Трифонов използва хитро вълната, която обхвана потъналата в политическа, социална и икономическа криза Украйна, но г-н Трифонов, Вие сте от поколението, което бе във физическа и психологическа форма, да не допусне България да бъде бедна и корумпирана, както и да има необходимата справедливост, за която изведнъж заговорихте!

Очевидно като водещ на популярно шоу за 20 години имахте и инструмента да влияете на общественото мнение и да формирате гражданско общество. Ако някой път, когато Сте създавали този сценарий и в тесния Ви кръг от хора сте се шегували, че сте като Володимир Зеленски , то нека Ви припомня, г-н Трифонов, че Вие сте пенсиониран водещ, а Зеленски е в разцвета на силите си.

Той Няма сенки под очите. Няма надменност, Няма умората, която излъчвате Вие г-н Трифонов.  Вижте само, колко обидно може да звучи една прекрасна кауза, пред която, обаче, има поставено отрицанието НЯМА. Така се чувствам Аз, като определяте Държавата ми с такава представка! Наистина ли си мислите, че младите хора виждат в уморен човек лидер, който да ги поведе?

Ако си мислите, че е така, а пък по някаква случайност, ако това е така наистина…това означава, че първичната политическа осъзнатост, която притежава всеки гражданин на България, след 18 годишна възраст, по Конституция, е изключително наранена и недоразвита, останала там някъде в зародиш и наказана от съдбата да не узрее.

Много скоро ще разберем, колко е политическото IQ на българския избирател, особено на хората на възраст между 18 и 35 години.

 

 

Автор: Вадим Рошманов, платформа на гражданското общество ROG.BG

Снимка: Novini.bg