Как от сатрапия по комунистически изведнъж  се озовахме в пазарна мафия по демократически!

 

…Минаха и тези(за сега, поне :) избори 2021.

Който не помни и не осмисли историята е осъден да я повтаря докато бъдещето го подмине!!

Трийсет години след т.нар. демокрация хората да се питат къде сме бе, ма’aму, какво още ще преживеем и какво ни очаква!

Бях един от малкото основатели истински основатели на СДС в Бургас – и  също председател на предизборния щабклуб на СДС във Втори МИР Бургас за избори за ВНС. Да напомня, че СДС от интриги и подлости бе в насипно състояние, независимо от мантрите по митинги и телевизия! Така че, всичко което пиша е преживяно – и най важното – документирано! И още по важно – запазено!

За да няма илюзии от самото начало да споделя: Разликата между демокрация и желюжелевата демокрация е в малките детайли и големите разлики! Да, Дявола е в детайлите, по точно – рзликата е както между – тоалетна вода и вода от тоалетната.

И само още нещо! – да перифразирам големия руски поет Фьодор Тютчев -  в средата на XIX век е написал:  „Руската история до Петър Велики  -  е една панахида, а след Петър Велики криминална работа!“

С пълно право мога да заявя:

България - след 1944 год. е мрачна панихида на Свободата - а след 1990 год. - криминално престъпление!

И така до ден днешен!

Ето как ЗАПОЧНА Криминалното дело с  банално („баналността на злото“ Хана Аредт) предателство на итересите на народа от желевия кръг!

На 26.06.1990 от името на  на Окръжния Изборен Клуб на СДС изпращаме писмо с аргументи и съставено от  прекрасния юрист Стефан Константинов до Комисията по Изборите при Великото народно събрание – на Основание проверка инициирана и извършена от мен в качеството ми председател и главен координатор на окръжния изборен клуб на СДС и адвоката И. Баев.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 


Фалшификациите, констатирани са безумнно нагли, фрапиращи(!) –  и ОГРОМЕН БРОЙ - дописвани протоколи на ръка,, списъци на хвърчащи листи, секционни протоколи подписани от кметове, гласуване без ЕГН, гласуване

на непълнолетни лица, захвърлени изборни протоколи протоколи попълвани с молив, трити и поправяни…ХИЛЯДИ, ХИЛЯДИ фалшификации в полза на БСП!

Позволявам си да приложа част от снимките на т.нар. протоколи.

(в галерията под статията)

Писмото така както го систематизира адвокат Константинов – прилагам само малка част от него – замина за София в два броя, (един за Желю Желев „водач“  на демократичните промени) плюс негативите от снимките за Ж.Ж., плюс позитиви приложени към писмото-  чрез един друг високоерудиран, и безукорно честен юрист – Петър Корнажев.  –– А също чрез Александър (Сашо) Хаджипетров  депутат от Бургас, също безукорно честен същия набор документи плюс снимки за споменатата комисия!

…И запазих, естествено копия и за мен, защото за няколко месеца и кътните им зъби опознах на тия шмекери, излъгали надеждите на народа!

И докато чакахме формален отговор който така и не получихме НИКОГА  и докато се надявахме, че все пак, може би… има морал и почтеност в „синьото“ ръководство…е…знаете.

Като човек от поколението на „Панахидата на Свободата“  и живеещ и в „Криминална демокрация“ мисля - малко късно идва решимостта да се започне(?)/продължи(?) на чисто.

Тогава си казах – поне десет години няма да има оправѝя. Явно съм бил нехарактерно за мен оптимист!

Както пееше Васко Кръпката: „Ко-му-низ-мът си оти-вааа… Спе-те спокой-но деца…“ Комунизмът си отивал?! Да спели спокойно децата?!?!? Айде бе! Трийсе години! И кусур!

И сега, накрая, понеже се развихри епатаж и скандальозност не от вчера, относно „компютърно гласуване и недоверие във всичко що не е в консервирано в буркан от баба:

А пък и темата за компютрите е някак си екзотична и тайнствена в очите на т.нар. политическа класа които обичат да разцъкват пасиансчета и да се снимат с отворен лаптопец на бюрото.

Поисках от напълно неадекватнатната и нелечимо болна от глупост и келепирджийство т.нар. „национална координация“ на СДС и от един откровено враждебен паразит от т.нар „общи служби на СДС“ да ни дадат един(!) компютър за нуждите на предизборната кампания – бази данни и обработка, елементарен статистически анализ, съхранение и интерпретация на статистическите данни за по нататъшен анализ и решения. Попаднах на безумни идиоти, част от които – срам ме е да кажа – „икони на демокрацията“ . Безобразни тъпанари и тъпанарки – след няколко разговора на висок тон- по мой си начин – получихме един кашон с десетина развалени телефона  и още толкова слушалки,  две пишещи машини без ленти с вид египетски пирамиди и толкова стари и тежки, и един факс – без хартия, естествено!

Бях принуден да наема и платя един компютър от т.нар. „младежки дом“  тогава за да може да вършим работа а не само да врякаме и да гледаме пародийната СДС върхушка как предава(продава) мечтите, бъдещето и доверието на хората! Е, поне във втори МИР- Бургас.


 

 

Поздрави,

 Dr. Веселин Джендов, MD, SG, Cell Biology Scientific Society - Honorable member, („Интелигента“)

 

Бележка:

Срещу Д-р Джендов Комунистическата Държавна Сигурност – (Второ Главно Управление – контраразузнаване) над десет години води Дело за Оперативно Наблюдение (ДОН)  28602/79– като представляващ „опасност за социалистическата държава – с псевдоним „Интелигента“