Коментар на председателя на Комисията по туризъм към ОБС-Бургас Живко Табаков...

„Не съм съгласен, че България трябва да мълчи по случая с ритната от шведски турист камериерка в Слънчев бряг. Въпрос на чест, себеуважение и национално достойнство е да не си заравяме главите в пясъка и да търсим оправдания за подобни престъпни деяния”. Това коментира председателят на Комисията по туризъм към ОБС-Бургас Живко Табаков.

И допълва: „Истина е, че през този летен сезон скандинавските туристи ще ни донесат солидни приходи. Истина е, че с клиент не се спори и винаги има право – правило! Но също така е истина, че ние, които работим в сектора и се грижим за комфорта на гостите, заслужаваме добро отношение. Нека не забравяме, че на първо място сме човеци и след това професионалисти”.

Според него шведският турист, който си позволи да упражни физическо насилие над грижещ се за приятното му пребиваване в страната ни служител, трябва да понесе цялата тежест на закона, без никакво съмнение.

Табаков е категоричен, че родният туризъм се нуждае от положителна реклама безспорно, но не и от лицемерна. „Клиентите може и да са повече от 17 вида, но като те ритнат, ще тръгнеш ли да им бършеш обувките?”, пита председателят на Комисията по туризъм към ОБС-Бургас.