Екзалтирали хлапета и потресени родители. Това беше аудиторията на концерта Кока-Кола Happy Tour на бургаския площад „Тройката“. По традиция лятното турне събира на едно място най-известните тийн звезди на родната музика.

Песните обаче не бяха подходящи за по- голямата част от аудиторията, която неудържимо викаше и явно се наслаждаваше на текстовете 18+. Присъстваха над 1500 човека, от които най-много бяха хлапета между 5 и 10 години и  тийнейджъри.

За сметка на децата си обаче родителите не бяха в голям възторг. Имаше и коментар от една от майките: „А тези как не ги е срам да изпълняват такива вулгаризми, и то на сцена?!“ Въпросната майка обаче не си прибра хлапето, а стоически издържа до края на концерта. Този абсурд за здравомислещите меломани започна в 20 часа и продължи до около 23:30 часа на 13 юли.

И въпреки че сме далеч от тропиците, анакондата се оказа най-възпяваният лирически герой. Цели две песни бяха посветени на опасната змия - чак да ти се прииска да слезе от сцената, за да те удуши и да ти сложи край на мъките.

Доскоро тези концерти бяха на плажа, което спестяваше на повечето хора „възможността“ да станат част от музикалния апокалипсис. И за да не звучим като хейтъри на средна възраст, все пак да отбележим.

Хубаво е, че се случват подобни неща в Бургас. Градът има нужда от повече концерти, но му липсват техно фестивали и разбира се, рок концерти. За голямата болка на мнозина – Spirit of Burgas, няма да говорим.

 

Автор: стажант-репортер Ина Тодорова