„Да оставим настрана пропагандните извинения на Китай или Русия или на някой други, че американци или други са създали вируса. Това просто не е истина. Създаването и "военизирането" на такъв вирус е много сложно. Освен това сега много лесно се разделя ДНК-то на вируса и могат да се проследят всички мутации. Абсолютно всяка лаборатория по света може да каже дали вирусът е изкуствено направен или не. Този вирус е познат поне от 30 -40 години”. Това коментира във фейсбук профила си бургазлията Симеон Стайков.

И допълни: „Мутациите му при животните са добре изучени и документирани, точно защото имаха опасения, че е един от вирусите, които могат да прескочат на човек. В това няма тайни, нито конспирации. Всички знаят точната мутация, която позволи на вируса да прескочи от животинка, пандолин, на човек”.

За коронавируса и конспиративните теории публикуваме мнението на Симеон Стайков без редакторска намеса:

„Тази мутация е станала през втората седмица на ноември 2019. И това се знае от всички. И се знае, че е станала в Ухан и с 90% вероятност се знае, че е станала на Мокрия пазар в този град. Това са факти. Всичко останало е пропаганда. Качествата на вируса са много странни и лоши, но това е случайна мутация.

Проблемът е дългият период на заразна инкубация без симптоми. Това не можеш да го дизайнваш в лаборатория. Тези неща не са толкова добре изучени. Това са случайни мутации.

Защо в Китай, а не в Индия? Ами погледнете какво ядат индийците! От месата-почти изключително пилета и малко кози или агнета. Нищо друго! Нито прасета, които имат физиология близка до човека, нито крави, които имат големи мозъци. Индийците ядат всеки ден леща, ориз, патладжани, лук, чесън и хляб нан. Индийците никога, абсолютно никога не колят животните на открито на пазара!

Китайците държат клетките с кокошки върху клетките с други животни. Пилетата серат върху свинете, свинете им ядат лайната, това което изсерат отива върху коритата с риби и раци, защото риби, жаби, змиорки и други такива гадове се хранят с лайната на свинете...

Това е затворен цикъл, предпоставящ идеално за пренасяне на вируси от един вин на друг милиони пъти на ден, докато най-после заразиш животно с близка физиология до човека и накрая вирусът прескача върху хората. Винаги всички грипове идват от Китай - хонг-конгски грип, САРС, птичи грип, свински грип .... все от Китай. И това е само защото те традиционно не спазват никаква хигиена между видовете.

Дори и в най-забутаните села в Европа кокошките, кравите, прасетата особено се гледат разделени. Храната им се държи разделено. Колят се разделено. Гледайте колкото искате клипове по ютюб от китайски пазари и ще видите, че на един и същ дръвник се коли кокошката, после разфасова риба, после змиорка, после гущер, после свинско.

Често това се прави на земята, кръвта тече навсякъде. Кучета, котки, птици лижат, кълват кръв, черва, остатъци и боклуци от други животни. Погледнете как се коли животно в частна ферма в САЩ или Европа, когато е за продажба. Как всичко се дезинфекцира, как се опакова, как се охлажда веднага, как и къде се събират отпадъци, кожи, рога ...Тези неща имат значение”.

Симеон Стайков уточнява, че информацията е взета от форумите и не е негов авторски анализ!