Във връзка със споделените кадри в социалните мрежи и обвиненията за полицейско насилие, категорично заявявам своята пълна подкрепа към служителите на РПУ Казанлък.

Какво трябва да очакваме в такива критични моменти, когато криминално проявен, дрогиран шофьор, който никога не е притежавал шофьорска книжка, отказва да спре на стоп палка и застрашава живота на полицаите и обикновените хора?

След продължително преследване криминално проявеният изоставя автомобила си в насрещното движение и започва да бяга, а полицаите с риск за живота си и в името на опазване живота на останалите граждани правят всичко възможно, за да го заловят.

За мен тази тема повдига само и единствено темата за справедливостта на правосъдието, което оставя криминално проявен да вилнее по улиците безнаказано, но не може и не трябва да се ползва за бухалка срещу мъжете, които на терен са се преборили за възстановяване на реда.

Разбираеми са и опитите на опозицията да използва случката като компромат срещу управляващите, но за мен срещу криминалния контингент трябва да се обединим всички и да не се делим. Само така ще има шанс нормалността да победи анархията, законът да надвие беззаконието и справедливостта да възстържествува.

Мнението е на Дончо Златев, регионален представител на СДС за Югоизточна България и член на НИС на СДС.