Коментар на Георги Дракалиев от ВМРО

„Ако разполагаме с информация за това кой стои зад новите политически проекти и къде се движат потоците от пари, много лесно можем да направим прогноза как ще се сформира и дали ново правителство”. Това коментира пред Грамофона нюз бургаският политик от ВМРО Георги Дракалиев.

„Не е много ясно кой финансира проектите със странни имена, които влязоха в Народното събрание. Не е и много лесно да прогнозираме те с кого биха се коалирали. Лично аз очаквам правителство, което да бъде анти ГЕРБ, което да е с подкрепата на ДПС, възможно е и с подкрепата на БСП”, добави Дракалиев.

Той все още не може да си представи развитието на новия парламент, в който най-голямата политическа партия да е в опозиция.

„Не виждам и никаква стабилност. Стабилно управление се прави от една или две партии с ясна идеология. При сегашните нови политически сили обаче не виждам такива идеологии, нито пък виждаме партии, които имат лоби в Европейския съюз или принадлежат към някое от европейските семейства. Не знам как Тошко Сценариста и Арман Бабикян ще отидат в Европарламента и ще получат фондове за милиарди от ЕС”, учудва се бургаският политик.

Дракалиев е категоричен, че на България й е необходимо бързо правителство и стабилно управление. „Лошото е, че сигналите, които получаваме от политическите партии ни навеждат на мисълта, че е възможно да има предсрочни избори. А сигнали за предсрочни избори идват точно от тези, които се обявяват за победители”, каза още той.

Какво не достигна на ВМРО, за да влезе в парламента според Георги Дракалиев, очаквайте след малко в Грамофона нюз.