Убийството на Алексей Петров е началото на гангстерска война. Предвид силното активиране на полицията като част от политиката, за мен това не е нещо неочаквано. Това заяви криминалният журналист Анна Заркова. 

По думите ѝ Петров е имал две основни характеристики, които са го превърнали в постоянна мишена. "Едната беше, че е ченге под прикритие, другата е, че имаше слабост да се изявява като политически архитект. Той знаеше много за времената, в които ченгета от ДС излизаха от дебрите на тайните служби и сядаха на първите редове в политиката. Знаеше много за архитектурата на сегашната власт.

В последните си интервюта намекваше, че в ресторанта, стопанисван от него, са добре дошли хора, които в момента формираха правителство", посочи тя. И припомни, че при предишното покушение срещу него е имало информация, че иска да бъде шеф на ГДБОП.

Според нея връзката с братя Галеви е част от неговата битност на бивше ченге. "Може би останалият жив от тях е таен сътрудник на служби, които дори не са български", обясни Заркова. 

Източник: Нова телевизия