Затворник заплаши с убийство бургаски надзирател и семейството му, но прокуратурата няма да повдигне обвинение. Нещо повече, оказва се, че постановлението срещу лишения от свобода е прекратено заради липса на доказателства. Всъщност доказателства е имало, те са били поискани, но не са предоставени от тогавашната затворническа администрация, а по-късно се оказало, че са унищожени.
 
На 4-ти януари миналата година група затворници излизат на т.нар. престой на открито. Единият от тях обаче не изпълнява разпореждането на надзирателя и се отделя от групата. Надзирателят вика подкрепление от свои колеги и те конвоират 28- годишния Р.Т. По време на конвоя затворникът се е държал грубо и точно тогава заплашил униформения с думите: "Ще те подпаля теб и цялото ви семейство. Този път няма да ви се размине. Вече съм ти го обещал."  
 
Заради инцидента е предизвикана вътрешна проверка. Още тогава проверяващият инспектор е поискал записите от охранителните камери, защото се оказало, че всички затворници, станали свидетели на инцидента имат проблеми със слуха. Всички са видели, че нещо нередно се случва, че Р.Т. се е държал агресивно, но никой нищо не е чул. Записите от камерите обаче не са предоставени. 30 дни по-късно те вече не съществуват, защото

върху тях има нови записи.

 
Конкретна причина да не предостави записите, затворническата администрация не дава. Районната прокуратура прекратява постановлението срещу Р.П. в края на август. Причината, няма преки доказателства и реално нещата опират до думата на затворника срещу тази на надзирателя. Прокурорите са убедени, че има инцидент и неизпълнение на разпореждане на надзирателите.
 
За заканите за убийство обаче са необходими записите от камерите. В мотивите си районният прокурор казва: " Единственото безспорно и обективно доказателство би бил записът от видеокамерите на Затвора Бургас. Няма логично обяснение, защо те не са били предоставени, нито защо не са били запазени с оглед на данните за извършено престъпление.
 
Остава съмнение, че това може да е било извършено с цел прикриване на действия на лица от затворническата администрация. Това съмнение обаче е в полза на обвиняемия Р.Т." Колеги на заплашвания надзирател твърдят, че заканите на затворника са сериозни и колегата им има основание да е притеснен за семейството си. 
 
По време на този инцидент началник на бургаския затвор е бил Деян Костов. По-късно той беше уволнен след шумен скандал и дори беше разследван за престъпление по служба.