24-годишният Валери Попов, който беше задържан, след като потроши с брадва имуществото на Център за настаняване в Средец, обжалва мярката си за неотклонение.

Младият мъж се намира в ареста, заради инцидента от 2 август.

Тогава Валери взел брадва, с която счупил стъклата на павилион, а след това нахлул и в едно то помещенията на Центъра. Той натрошил вратите и част от имуществото, като през цялото време крещял заплахи.

Близките на Валери обаче имат своя версия за случая. С редакцията на Gramofona.com се свърза сестрата на арестувания мъж – Жанита. Тя твърди, че брат й е бил провокиран. Той бил ударен с камък в главата от момче, настанено в Центъра.

„Ударил го е с голям камък по главата и той е загубил съзнание. Всичко това се случва късно вечерта, след 22 часа. Тези „деца“ нямат право да стоят навън след 21 часа, но никой от социалното заведение не ги прибира“, твърди Жанита Попова.

Тя е категорична, че брат й е провокиран, но не е съзнавал действията си заради удара, който е получил. След минути Бургаският окръжен съд трябва да реши дали Валери Попов ще остане в ареста, или ще бъде освободен с по-лека мярка за неотклонение.