В резултат на проведените до момента процесуално-следствените действия по отношение действията на задържаните тази сутрин осем мъже, е констатирана съпричастността им към притежаване на наркотични вещества (марихуана и амфетамин), както и към извършването на четири кражби на парични суми, имущество и вещи. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Осемте мъже от бургаския квартал „Победа” бяха задържани при мащабна полицейска операция по противодействие разпространението на наркотици, осъществяването на грабежи и кражби от търговски обекти, частни домове и офиси на фирми, проведена с участието на служители от отдел „Криминална полиция” при ОДМВР - Бургас, „Специализираните полицейски сили”, Първо Районно управление - Бургас и бургаската жандармерия.

Акцията стартира рано тази сутрин, като от проверените общо пет адреса бяха иззети множество вещи (мобилни телефони, автонавигации, велосипеди, различни битови вещи, телескопични палки, ножове и други), за чийто произход задържаните и до момента не могат да дадат адекватни обяснения.

Процесуално-следствените действия, предприети от служителите на реда по установяване на други престъпления, осъществени от осемте задържани, продължават. Събраните по случаите материали се докладват в Бургаската районна прокуратура.