Гранични полицаи са задържали трима украински граждани, които са превозвали нелегални мигранти, съобщиха от МВР. Украинците са пристигнали в страната в последния месец и са със статут за временна закрила, разбра Gramofona.com.

Един от тях е задържан вчера от полицейски наряд от ГПУ-Малко Търново, съвместно със служители на жандармерията, след проведени оперативно-издирвателни мероприятия. 32-годишният украински гражданин е задържан в района на царевското село Кости. Срещу него е образувано бързо производство. С прокурорско разпореждане той е задържан за 72 часа и е предаден на следствения арест в Бургас.

На 12 април граничните полицаи и служителите на жандармерията след проведени оперативно-издирвателни мероприятия спрели в землището на с. Индже войвода лек автомобил „Jeep“ и миниван. Автомобилите са  управлявани от двама украинци на 37 и 38 години, установени като каналджии.

Задържани са в ГПУ-Малко Търново. Уведомена е районната прокуратура. Срещу тях също е образувано досъдебно производство по описа на ГПУ-Малко Търново.

 

Снимки: Пресцентър Гранична полиция