Районната прокуратура в Айтос внесе в съда искане за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Аптула М. Той е обвинен за това, че на 6 февруари тази година запалил лек автомобил „Мерцедес“, собственост на жена от Айтос. Съдебното заседание се гледа днес на обед.

Преди два дни от полицията съобщиха, че в 23.54 часа през нощта на 5 срещу 6 февруари е пламнал „Мерцедес С 220 CDI“, паркиран на айтоската улица „Георги Кондолов“. Вследствие на инцидента изгоряла предната част над дясната гума на лекия автомобил.

Колата е ползвана от 22-годишен айтозлия, който е син на жената, на която е регистриран автомобилът. Огънят е потушен от ползвателя, като противопожарният екип дошъл допълнително.

При извършения оглед по предния капак и тавана на мерцедеса са намерени и иззети следи от силно запалима течност. Впоследствие за палаже е арестуван въпросният Аптула М.

По-късно днес съдът в Айтос задържа под стража подпалвача. Според прокурора налице е обосновано предположение за това, че Аптула е извършил престъплението, в което е обвинен. Представителят на държавното обвинение е категоричен, че той може да се укрие ли да извърши ново престъпление, ако бъде пуснат от ареста. Съдът е приел мотивите на прокурора.

Снимка: starozagorci.com/ илюстративна