Бургаският районен съд е наложил мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Красимир К., съобщиха от прокуратурата. Той е обвинен за това, че за времето от 26 май до 5 юни тази година в гр. Бургас, в условията на продължавано престъпление, не изпълнил Заповед за незабавна защита, издадена на 3 май с определение на Районен съд – Бургас.

На 26 май Красимир се заканил на майка си с репликата „ако още веднъж стъпиш в апартамента, ще ти пусна 220 волта ток“, като така не изпълнил съдебната заповед за незабавна защита, според която обвиняемият е бил длъжен да се въздържа от домашно насилие.

На 5 юни в офис в Бургас той се доближил на по-малко от 50 метра от майка си, като заплашително настоял същата да му даде пари и ѝ взел мобилния телефон. По този начин също нарушил съдебна заповед, според която му е било забранено да доближава своята майка на разстояние по-малко от 50 метра.

Красимир е обвинен и за това, че на 2 юни до бл. 15 в бургаския ж.к. „Изгрев“ откраднал два леки автомобила, собственост на различни граждани, като счупил панорамните им стъкла на двата и страничните огледала на единия от тях.

Според прокурора налице е обосновано предположение за това, че Красимир К. е извършил престъплението, в което е обвинен. Представителят на държавното обвинение е категоричен, че той би могъл да извърши ново престъпление.

Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража обвиняемия. Определението на Районния съд подлежи на обжалване пред Окръжния съд в града.