25-годишният Марин Николов е в неизвестност от 23 юли. Младият мъж е имал проблеми с наркотиците и е бил настанен за лечение в психиатричната клиника в Раднево. Избягал е от там преди 45 дни и от тогава семейството му няма никаква информация за него.

„От Раднево са се обадили в полицията. Оставили сме негови снимки, казаха ни, че е обявен за общодържавно издирване, но няма никаква следа от Марин“, обясни пред Gramofona.com бащата на младия мъж. Семейството е започнало собствена акция по издирването му. Тъй като преди години често почивали в Слънчев бряг и Несебър, решили да го потърсят и там.

„Обикаляхме от паркинг на паркинг и по улиците с негова снимка. Пред един магазин едно момче ни каза, че май го е виждал. Дал му е храна, обещал му е дрехи, но Марин повече не се върнал“, разказа още бащата. Това се е случило преди месец. Бащата уточни, че със съпругата си са подали заявление и в Районното управление в Слънчев бряг. До момента от там обаче също няма информация.

От Областната дирекция на МВР в Бургас съобщиха за Gramofona.com, че официална информация за изчезването на Марин не е постъпвала и призоваха семейството да се свърже с отдел „Издирвани лица“.

Марин е висок 1,78 см. При постъпването си в клиниката в Раднево е тежал около 90 кг. „Със сигурност обаче в момента е много променен. Най-вероятно е отслабнал и брадясал“, допълни бащата. Марин няма нито телефон, нито документи в себе си. На лявото му рамо има 10 см. белег от операция. На левия му крак, точно под коляното има малко по-малък белег, от около 2 см.

Ако някой е виждал Марин, може да се обади на баща му – Николай на телефон 0894 71 9566 или на телефон 112.