Никой не знае колко са случаите, в които един от родителите е лишен от възможността да се вижда с детето си. Това е тежък проблем и е озадачаващо, че държавата не може да го проследи. Това коментира в Бургас бившият депутат Велико Минков.

Името му нашумя след убийството на Пейо Пеев в София когато стана ясно, че Минков претендира да е баща на второто дете на съпругата на Пеев. Той обаче никога не е имал възможност да види бебето си.

Днес Велико Минков е в Бургас, заради случая на Иван Христов, който също не може да вижда често сина си. В момента Христов е задържан под стража, защото е обвинен в насилие от бившата си съпруга. Според бургазлията и негови близки обаче става въпрос за набеждаване.

„Случаят ме разтревожи. Идвам да видя какво се случва с един баща, който е набеден, просто защото се е опитал да заведе детето си на лекар“, обясни Минков.

В този момент Бургаският окръжен съд решава дали Иван Христов ще остане в ареста за постоянно, или може да бъде освободен с по-лека мярка за неотклонение. Самият той отрича обвиненията на бившата си съпруга.

Свидетел на инцидента е станал лекар, който е отрекъл обвиненията на жената, твърдят близки на Иван Христов. Днес негови приятели и познати дойдоха в съдебната зала, за да го подкрепят. Очаквайте подробности.