Скандал след пиянски запой завърши с убийство в Бургас, съобщиха от пресцентъра на полицията. Инцидентът е станал снощи в квартира на бургаската улица „Ивайло” № 54, обитавана от 57-годишен мъж от средецкото село Дюлево.

Дошлите на място полицейски служители установили трупа на мъж на средна възраст и следи от кръв в областта на гръдния кош.

Констатирано е, че тялото е на 40-годишен бургазлия, дошъл малко по-рано на гости, който след употреба на алкохол с 57-годишния домакин и възникнал между тях междуличностен спор, е намушкан със сгъваемо  ножче в областта на гърдите.

След извършеното деяние домакинът се отправил в неизвестна посока, като забелязвайки полицейски патрул в района на Новата поща, се предал.Комшиите му признаха пред журналисти, че мъжът често прекалявал с алкохола, но бил кротък. Никой не е чул и разбрал, че на адреса има убийство.

Задържан е за срок от 24 часа. Извършени са множество процесуално следствени действия, сред които оглед на местопроизшествие, разпити, иззето е оръжието, с което е извършено убийството, назначени са множество експертизи и др. По случая е образувано досъдебно производство. 

По-късно от прокуратурата съобщиха, че обвиненият за убийството Стоян Б. е задържан за 72 часа. Деянието е квалифицирано по чл.115 от НК. Предстои в следващите дни Окръжна прокуратура – Бургас да внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.