Съпругът на председателката на младежкото ДПС в Сунгурларе Димитрина Събева е бил пребит. Това съобщават от Централния предизборен щаб на ДПС, откъдето разпространиха декларация.

Инцидентът е станал снощи, 10 октимври, около 23 часа. Тогава трима души нахлули в дома на Събеви с викове „Ние нали предупредихме съпругата ти да не се занимава с политика.“ и „Каква работа имате вие българите в ДПС при тези турци?“. След това последвал тежък побой.

Димитрина Събева е член на предизборния екип на кандидата на ДПС за кмет на община Сунгурларе Хатидже Георгиева.

„Централният предизборен щаб категорично протестира срещу този акт на насилие, който опорочава цялата предизборна кампания и подставя под съмнение честността на изборите и демокрацията в страната. Вече 30 години ДПС води политика на толерантност, взаимно уважение между различните религиозни групи. Нашата партия обединява българи, турци, роми - всички етноси. Вярваме, че това е правилният път на съвременна, европейска България“ – пишат в декларацията от ДПС.

От партията призовават органите на МВР незабавно да издирят и заловят извършителите на побоя. Според ДПС това престъпление е пряк резултат от насаждания от националистите език на омразата и етническото противопоставяне в обществото.

По-късно от полицията потвърдиха за инцидента. Побойниците на 35-годишния мъж от Сунгурларе са неустановени до момента. Потърпевшият е разпитан. Прегледан е от медицински екип, но не е с опасност за живота.

Провеждането на процесуално-следствени действия продължава и към момента. По случая е образувано досъдебно производство, което е докладвано в Районна прокуратура – Карнобат.

Снимка: ДПС