Трима души остават в ареста заради жестоката саморазправа с шофьор в сунгурларското село Прилеп. Както вече Gramofona.com съобщи, вчера камион преминаващ през селото прегази изкочило на пътя дете.

Роднини на загиналото момченце нападнаха шофьора на камиона. Мъжът е починал от нараняванията си. По тялото му има следи от множество удари и рана от нож.

В момента в ареста са бащата, дядото и чичото на прегазеното дете. За тримата се смята, че имат съричастност към смъртта на 57-годишния шофьор. Първоначалните данни сочат, че мъжът не е карал с превишена скорост, а детето е изкочило внезапно на пътното платно.

През Прилеп преминава Ришкия проход. Пътят е изключително натоварен и тежкотоварните камиони преминават ежедневно през селото. Жителите на Прилеп дори организираха протест преди месец. В момента на територията на община Сунгурларе има засилено полицейско присъствие.

В различни населени места от Сунгурларска община – общинския център Сунгурларе и селата Лозарево, Везенково, Грозден и Славянци, екипи от споменатите структурни звена, извършват щателни проверки на лица от криминалния контингент.

Проверява се и за издирвани лица, както и за такива, нарушаващи задълженията си по Закона за движение по пътищата, шофиращи след употреба на алкохол или наркотици. Присъствието на екипите в населените места от Сунгурларска община е на ротационен принцип, като точките за проверка са мобилни и целят елемент на изненада при осъществяване на проверките, обясниха от полицията.