Трагичен инцидент е възникнал в Бургас, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Мъж е сложил край на живота си, като едновременно се е отровил с газ и се е самопрострелял в главата.

Около 08.20 часа тази сутрин в Първо Районно управление е получено съобщение от бургазлия за това, че в частната си гаражна клетка, разположена във вътрешния двор на кооперация на ул. „Александър Стамболийски” № 76, открил тялото на 71-годишния си баща, който бил излязъл от дома си ден по-рано около 14.00 ч. Същият заявил на близките си, че ще търси авторемонтна работилница за отстраняване на повреда по лекия си автомобил „Нисан Микра”.

До момента на откриване на тялото близките не са разполагали с информация относно местонахождението на възрастния човек и са търсили помощ през социалните мрежи.

При извършения оглед на местопроизшествието полицаите са установили, че става въпрос за самоубийство. 71-годишният мъж свързал ауспуха на автомобила с прозореца на купето и включил двигателя на нисана с цел отделяне на въглероден двуокис. При извършения допълнителен оглед станало ясно, че паралелно с това възрастният човек се е гръмнал в областта на главата със самоделно направен пистолет.

Тялото на мъртвеца е откарано за аутопсия в отделение „Съдебна медицина” при УМБАЛ - Бургас. По случая е образувано досъдебно производство.