Изключително бърза реакция от страна на пожарникарите и спасителите на Лукиойл Нефтохим Бургас, пристигнали на мястото на горелия тази сутрин влак. Пътници от композицията разказаха пред Gramofona.com, че огнеборците са пристигнали буквално за минути.

„Тръгнахме от спирката на завода и след 10 метра влакът спря. Казаха, че машината пуши. Дойдоха газоспасители, линейка, пожарна. Бързо реагираха“, обясни пътничка. 150 души са пътували във влака от Ямбол за Бургас, съобщиха от БДЖ.

Причината за инцидента е запушил подкошов вентилаор на локомотива. Според пътници реакцията на екипите е била светкавична, защото инцидентът е станал в района на Лукойл Нефтохим Бургас.

Хората са били изведени веднага от вагоните, но се е наложило да изчакат два часа, докато пристигне нов локомотив. Композицията пристигна на бургаската гара със закъснение от 130 минути.

От бургаската рафиенерия са изявили готовност да осигурят автобуси, с които пътуващите да бъдат отведени до гарата в Бургас, разбра Gramofona.com. От БДЖ обаче са отказали, тъй като ангажиментът за транспорта на пътниците бил техен. 

Заради инцидента се е получило силно задимяване, но пламъци не е имало, категоричен е шефът на бургаската пожарна комисар Васил Василев. Една пътничка е припаднала и се е наложило на място да й бъде оказана медицинска помощ. Жената е била със здравословни проблеми и е пътувала към Бургас за преглед в болница.

                                                                                                                   

Автор: стажант-репортер Ина Тодорова