Двамата мъже, които миналото лято окрадоха кутията с монети от монокъла на балюстрадата до Морското казино, ще лежат в затвора, съобщиха от Районна прокуратура – Бургас.

След постигнато споразумение в съдебно заседание бе наложено ефективно наказание „лишаване от свобода“ от 15 месеца спрямо Стоян В. и 18 месеца за Станимир К. Те са приели всички факти от обвинителния акт и са признали вината си за това, че отнели метална кутия за събиране на монети и намиращата се в нея парична сума (всичко на обща стойност от 476 лева) от монокуляр, собственост на Община Бургас.

Престъплението е осъществено на 7 август 2019 г. То е квалифицирано по чл. 196 от НК. Деянието е извършено в съучастие между двамата подсъдими, които са действали като съизвършители в условията на опасен рецидив.

По време на разследването е установено, че Стоян В. и Станимир К. са използвали отвертка, с която са разбили ключалката на металната кутия, и по този начин са успели да я откраднат.  

Наказанието трябва да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор.

Споразумението, което е одобрено от Районен съд – Бургас, е окончателно и има сила на влязла в законна сила осъдителна присъда.

https://www.youtube.com/watch?v=n3Ysd9rhPCs