Арестуваха общински служител в Несебър за купуване на гласове. Той работи на ръководна позиция в морската община, уточни пред журналисти директорът на ОДМВР-Бургас старши комисар Емил Павлов. Той допълни, че този път униформените са успели да стигнат до най-високото ниво, а именно до хората, които осигуряват парите и ги разпределят на така наречените „дилъри” за купуване на гласове.

„ Парите са намерени в дома на задържания като данните, които имаме, е че тази сума е предназначена за купуване на гласове”, категоричен е комисар Павлов.

От прокуратурата разпространиха днес и снимки, на които ясно се вижда , че парите са съхранявани в сейф в дома на задържания общински служител. Обвинението в Бургас вече е образувало досъдебно производство за предлагането и даването на имотна облага на определени лица.

„Които да упражнят своето избирателно право за гласуване за определен кандидат, за определена политическа партия или коалиция за изборите. Извършват се оперативно-издирвателни мероприятия за установяване на други лица, които участват в тази схема, за произхода на средства, за имущество, за това кои групи ще бъдат мотивирани да участват в този вот“, каза прокурор Маркова.

Все още в процес на изясняване е от коя партия са подготвили въпросните пари, с които да бъдат купени гласовете на избирателите, уточниха от прокуратурата. Издирват се и други заподозрени, за които се предполага, че са участвали в престъпната схема.