Стрелецът показал разрешително за отстрел на хищници, който обаче бил за съвсем друго ловно поле

Три акта отнесе 20-годишен младеж за бракониерстване на територията на Долно Езерово, научи Грамофона нюз. Мобилните екипи на Югоизточно Държавно предприятие – Сливен /ЮИДП/ обхождали района по график след 22:30 часа снощи, когато забелязали много силни светлини от прожектори, издаващи, че в нивите има бракониери на дивеч.  

Проверяващите изчакали десетина минути и се насочили към светлините. На място видели два джипа. Единият бил спрян, а другият напуснал мястото, разказаха пред екипа ни проверяващи.

Стражарите били втрещени, защото докато единият млад бракониер шофирал, другият  стрелял в движение.

Стрелецът показал разрешително за отстрел на хищници, който обаче бил за съвсем друго ловно поле. Установено е, че същият използвал и забранени за лов средства-светлинни прожектори и бил с повече патрони в използваната от него пушка. По Закон в оръжението трябва да има 3 патрона, а бракониерът бил подготвил пет.

На място веднага пристигнали служители от Регионалната дирекция по горите в Бургас. Те съставили три акта на нарушителя.

От мобилните екипи на ЮИДП-Сливен са категорични, че ще продължават да правят както рутинни, така и извънредни проверки и ще осуетяват всеки, дръзнал да нарушава Законите за лова и горите.