Столичанин с автомобил за минимум 100 хил. лв. е направил опит да подкупи пътни полицаи, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Бургас.

Около 02.30 часа в петък в село Лозенец служители от Районно управление – Царево спрели за проверка „Порше Карера“, със софийска регистрация. Гъзарското возило било управлявано от 48-годишен софиянец, с който се придвижвал и друг мъж на 41 години.

При проверката станало ясно, че водачът на автомобила е неправоспособен, с отнета шофьорска книжка.

С цел да осуети съставянето на акт за установеното нарушение, софиянецът се приближил до полицейския служител, свалящ регистрационните табели на поршето, и пуснал в куфара на винтоверта две банкноти с номинал от 100 лв., или общо 200 лв.

Царевските блюстители на реда не се подали на изкушението и тутакси закопчали столичанина за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

За още един подобен един случай съобщиха от Областната дирекция на МВР. Той станал около 08.30 часа вчера в каменското село Кръстина. Служители от местното Районно управление спрели за проверка товарен автомобил „Мерцедес Спринтер 208”, управляван от 36-годишен мъж от кърджалийското село Перперек. С цел осуетяване на проверката водачът подхвърлил в служебния полицейски автомобил 50-левова банкнота.

Мъжът е задържан е с полицейска заповед за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

Снимка: Уикипедия/ илюстративна