Катастрофа с общинсикя съветник Емил Пейчев от Царево. Инцидентът е станал в промишлената зона на морския град и в момента е една от най-коментираните теми там. Причината - съпругата на втория участник в инцидента Нели Пампорова, обвини Пейчев, че сам е предизвикал катастрофата.

„Детето ми трепереше, когато ми се обади. Каза ми: мамо, ела, един човек ни блъсна“, разказа пред Gramofona.com Пампорова. Тя уточни, че между съпруга ѝ Мариян Секулов и Емил Пейчев тлее конфликт отдавна, който е свързан с бизнеса им. И двамата имат фирми за климатици. Наскоро Мариян Секулов си е купил джип от САЩ.

„Колата е купена ударена и е в ремонт. Мъжът ми взе детето и отидоха да приберат джипа от бояджията. Тогава е станал инцидентът. Синът ми каза, че човекът в отсрещната кола умишлено изкачал те с баща си да излязат на пътя и тогава дал газ. На мястото дори има следи, как Емил е форсирал автомобила си“, категорична е Нели Пампорова.

Тя твърди, че когато пристигнала на място попитала Пейчев защо е ударил колата, след като вътре има дете. „Отговорът му беше: избощо не ме интересува, бе“, разказа потресената майка. Тя уточни, че цялата задна врата на новият им автомобил е смазана. Следи има и по предната врата, където е седял 12-годишният й син.

Потърсихме за коментар и Емил Пейчев. Той отрече да е удрял умишлено колата на Секулов. „Учудват ме тези обвинения. Най-малкото те трябва да са към нейния съпруг. Защото той е качил детето си на предната седалка, освен това го е качил в автомобил, който няма абсолютно нито регистрационни табели, нито документи и за капак той не караше, а летеше“, обясни Пейчев.

Общинският съветник е категоричен, че Секулов е карал с бясна скорост. „Излизах от моята база и понеже имаше един микробус, нямах никаква видимост. Излизах едва-едва, когато една бяла светкавица мина и ме удари. Ударът не е кой знае какво, но те го изкараха вече, едва ли не, че аз съм тръгнал към тях целенасочено“, допълни Пейчев.

Според Нели Пампорова обаче няма как джипът на мъжа й да е минавал с висока скорост. „Той е в авариен режим и може да се движи единствено на първа скорост.“ Жената подозира, че инцидентът е предизвикан, за да създаде неприятности на съпруга й. "Защото колата все още не е в движение и няма документи."

Пейчев контрира, че не той, а Мариян Секулов е конфликтната личност и новият му джип редовно летял по улиците. „Даже се учудвам, че вчера дрегерът не отчете алкохол или наркотици. Очаквах полицаите да го задържат“, коментира той.

„Аз вярвам на детето си. То ми разказа, че след като Пейчев ги е видял, е слязъл от работния си микробус, качил се е в другата си кола и е изчакал джипа да мине, за да го удари“, обясни Нели Пампорова.

Тя допълни, че семейството й със сигурност ще подаде жалба срещу Пейчев и ще си търси правата в съда.