Жена и двама мъже обикалят жилищните комплекси след 18 часа в Бургас и се представят за служители на статистическа служба, като искат да правят проучване за коронавируса и после да дезинфекцират жилището ви.

Това пишат във социалните мрежи хора с призив за внимание от страна на гражданите.

„Статистиците“ са забелязани в комплекс „Възраждане“ и са искали да бъдат пуснати за „проучването“. Жената е задавала въпроси от рода на колко човека живеят в жилището, за образованието на анкетирания и с какво се занимава.

„Изслушах я умишлено, след което на въпроса ми разполага ли с документ от Общината, ми показа някаква бланка с печат и подпис, но личеше, че лъже. Предложих ѝ да се подпиша за анкетата, но тя каза, че била анонимна, а знаеше имената ни“ – пише жена, посетена от „статистиците“. Тя не ги е допуснала в жилището си, още повече че в блока ѝ вече имало няколко обира.

„Ние нямаме статистическа служба и не провеждаме такива анкети. Нито издаваме подобни документи“ – казаха от Община Бургас за Gramofona.com.

В полицията знаеха за тези мними статистици, но информираха, че досега нямат постъпили при тях жалби от пострадали хора.

От Областната дирекция на МВР призовават тези, които са станали жертви на такъв тип измамна дейност, да подадат сигнал в съответното Районно управление на полицията.

Снимката е илюстративна