Бракониер не се стресна от коронавируса и извънредното положение и излезе да ловува, мислейки че ще е необезпокояван. Нарушителят, който е от Поморие обаче попаднал на горските стражари от Югоизточно държавно предприятие-Сливен, научи Грамофона нюз.

Мъжът е заловен миналата сряда около 21 часа от мобилните екипи на ЮИДП-Сливен. Помориецът  е обикалял с колата си и е хванат в землището на несебърското село Паницово.

Бракониерът е имал разрешително за хищници, но то не е било попълнено за конкретната дата. Освен това е използвал уреди, които са забранени по Закона за лова.

Мъжът е управлявал автомобила си и е светил с боен фар, разказаха стражарите, които са го спрели. В колата имало извадена от калъф и сглобена ловна пушка с монтиран на нея визьор и прожектор.

Дивеч в автомобила на помориеца не е открит, но въпреки това горските служители са му съставили акт заради забранените уреди. Любопитното е, че бракониерът не е обикалял ловувайки, а е дебнал животни от колата.

Веднага е уведомена полицията в Несебър. Мъжът е бил отведен в управлението, където му е съставен още един акт. Той е за незаключено устройство на спусковия механизъм. Бракониерът е освободен от полицията.