Роми от нелегален катун край к/с „Славейков“ са нападателите на журналистите от СКАТ, разказаха пострадалите колеги.

В телевизията получили сигнал, че катун, който преди две седмици е бил премахнат се появил отново в района на Промишлената зона. Два телевизионни екипа пристигнали на място, но още със слизането си от колите били посрещнати агресивно.

„Появиха се около 15 човека. Започнаха да крещят. В един момент някакви момчета, на не повече от 14-15 години започнаха да хвърлят по нас камъни. Хвърляха всичко, което им беше под ръка- тухли, стъклени бутилки, пръчки. Наистина стана напечено“, обясни репортерът Георги Костадинов. Той е получил няколко удара в тялото и има болки в ребрата. По-сериозно са пострадали двамата оператори. Светлан Атанасов е ударен в главата, а Степан Дадурян е с рани по ръката си.

В момента те дават показания във Второ Районно управление. „Много е неприятно това, което се случи. Не за първи път там се появява такъв бивак. Странното е, че той е в район където се развива и бизнес, има направени сериозни инвестиции, а тези хора най-редовно се появяват. Биваците се разрушават, но само след няколко дни пак са там“, коментира Кеворк Дадурян.

Малко след инцидента на място се появили и мъже, които явно са тарторите на катуна. Те опитали да успокоят обстановката, но безуспешно. При пристигането на полицията част от нападателите са успели да избягат. Задържани са петима, а според журналистите по тях камъни са хвърляли поне 15 човека. Четирима от нападателите са жени. Всички те са от Сливен.

От близо 5 години Община Бургас редовно разваля подобни биваци в този район. Преди години картонените палатки изникнаха непосредствено до ЖП линията и 2-годишно детенце загина, премазано от влак. Според общински служители, на всеки два-три месеца в „Славейков“ изникват такива гета.

 

Снимка: Архив