До 20 минути Бургаския окръжен съд ще определи присъдата на Мариян Ламбов прегазил миналата година през април 28-годишната Ина Семионова. Младата жена загуби живота си на пешеходна пътека на „Трапезица”.

Според прокуратурата шофьорът на товарния автомобил Ламбов е бил на 11 метра от пешеходната пътека и е могъл да предотврати пътния инцидент. Държавното обвинение заяви, че според авто техническата експертиза нищо не е ограничалово видимостта на шофьора.

 От прокуратурата настояват Ламбов да получи 12 години лишаване от свобода. Предвид това, че той си е признал вината присъдата му се намаля с една трета. Така присъдата му става 8 години. От държавното обвинение настояват Ламбов да бъде лишен от правото си да управлява автомобил 3 години.

 Адвокатът на семейството е на мнение, че обвиняемия за пътния инцидент трябва да получи най-тежката предвидена от закона присъда-15 години лишаване от свобода. Според адвоката на обвиняемия, Кожухаров, Ламбов е изряден шофьор, а разположението на пешеходната пътека е изцяло в нарушение на Закона за движение по пътищата. Защитникът на Ламбов заяви в съда, че обвиняемия през целия си трудов стаж има само две нарушения на пътя-за неправилно паркиране и шофиране без колан.

Адвокат Кожухаров счита, че Ламбов трябва да получи 3 години лишаване от свобода. С последните си думи пред съда обвиняемия каза, че съжалява много за случилото се и поиска справедлива присъда.