Ремзи Мустафа Мустафа, който е арестуван за убийството на 75-годишния Хакъ Али, бил от 9-ти до 14-ти март в отпуск от варненския затвор. Това съобщи пред журналисти окръжният прокурор Калина Чапкънова.

Ремзи Мустафа и убитият Али са се познавали, но не са имали родствена връзка, коментираха от полицията и прокуратурата. Вероятната причина за жестокото убийство са неуредени личностни финансови взаимоотношения между двамата.

По всяка вероятност убийството е извършено с камък. Най-точната причина за смъртта ще стане ясна след съдебно-медицинската експертиза.

Все още се събират доказателства, които могат да променят същността на повдигнатото обвинение.

По думите на директора на бургаската полиция Калоян Калоянов, заподозреният се е опитал да прикрие някои от доказателствата.

Сигнал за изчезналия Али е подаден още на 9 март от негов роднина. Полицаи от управлението в Руен започнали да го издирват, като в акцията са се включили ченгета и от Айтос.

Колата на убития е намерена в канавка на пътя Айтос –Провадия. Трупът на мъжа бил забелязан на 500 метра от шосето. По тялото, намерено в 16 часа вчера си личали явни следи от насилие.

Заподозреният за убийството е задържан след три часа. Лицето е хванато край Дългопол, като в акцията се включили полицаи и от Варна. Ремзи Мустафа е задържан за 72 часа. Предстои да му бъде поискана мярка „задържане под стража“.