Неуравновесен с психиката мъж е драснал клечката на леки автомобили в Айтос, информираха от Областната дирекция на МВР.

Инцидентът възникнал около 21.35 ч. на 5 септември. Тогава пламнали „Порше Кайен“ и „Опел Омега“, първият с бургаска регистрация, а вторият – бракуван (без регистрация). Те били паркирани на айтоската улица „Красна“ срещу дом №9.

Пристигналите на място полицаи констатирали, че двата автомобила са запалени умишлено, като изгорели двигателните им отсеци. По случая е образувано досъдебно производство.

В резултат на бързите полицейски действия, предприети по „горещи следи“, е установен извършителят на палежите – това е 70-годишен криминално проявен и психичноболен айтозлия, живеещ на същата улица, който е задържан за срок от едно денонощие. Същият направил пълни самопризнания по случаите. Работата по цялостно документиране на престъпната дейност на айтозлията продължава от служители на местното полицейско управление.

На същата дата около 05.30 часа сутринта е получено съобщение за горящ лек автомобил „Пежо 406“, паркиран в непосредствена близост до горящи контейнери за смет, разположени на същата от горния случай улица „Красна“, но срещу дом №12. В резултат на инцидента напълно изгоряла задната част на автомобила.

При извършения оглед е установено, че най-вероятна причина за пожара са запалени хартиени отпадъци извън контейнерите за смет. По случая е образувано досъдебно производство.