Окръжната прокуратура-Ямбол привлече към наказателна отговорност Динко Вълев и още двама за участие в организирана престъпна група. За ръководител на ОПГ обвиняем е Вълев.

Групата е създадена с користна цел да върши престъпления на територията на страната. Действала е от октомври 2021 г. до 16 април 2024 г. 

По време на разследването е установено, че участниците в групата са принудили и направили опит да принудят различни хора да извършат действия против волята си, като са използвали заплахи за живота, здравето и имуществото на пострадалите. В резултат на действията им единият от пострадалите е претърпял финансова щета, а по отношение на друго пострадало лице деянието е останало недовършено.

Спрямо двамата съучастници на Вълев са предявени обвинения и е внесено искане за постоянен арест, което е уважено от Окръжния съд в Ямбол.

Тъй като Динко Вълев е в болница, е изготвено постановление за привличане към наказателна отговорност, което ще му бъде предявено след подобряване на здравословното му състояние.

 

Динко от Ямбол, както стана популярен Вълев, е чест "гост" на полицията и прокуратурата. Той доби популярност като ловец на бежанци. През юли 20217 г. бе арестуван за побой над негов работник. После се прочу със заплахите си към журналистката Татяна Кристи. През 2023 г. пък наби и заплю мним инвалид, след което го изхвърли от инвалидната му количка. Същата година получи и обвинения за принуда и хулиганство от бургаската прокуратура заради същия инцидент.

 

 

Източник: https://offnews.bg/