Бургаските магистрати предават на италианските власти  автокрадецът Георги Маринов, съобщиха от Апелативния прокуратура. Маринов е обвинен в организиране на престъпна група, която в рамките на един ден е извършила  кражба на седем автомобили в град Ливорно.  

Автокрадците са действали на териорията на Италия в периода от октомври 2014 г. до ноември 2015 г. Колите са били съхранявани на пристанището в град Ливорно. За да бъдат транспортирани до Франция с цел продажба, Маринов е изготвял фалшиви документи.

Според апелативният прокурор издадената от италианския съд заповед за арест е законосъобразна. Представителят на държавното обвинение е категоричен, че съществува възможност лицето  да се укрие или да извърши друго престъпление. Съдът се съобрази с мотивите на прокурора и остави Маринов в ареста.

Това е вторият българин екстрадиран в Италия. Срещу Спас Куртев от същата група автокрадци  има издадена заповед за арест от италианските власти. Той е обвинен само в кражба на колите. Куртев също е оставен окончателно в ареста.