Пострадалото тригодишното момиченце при инцидента в село Росен само се е блъснало в микробуса „Фолксваген Транспортер”, уточниха от Областната дирекция на МВР.

При проведените допълнителни полицейски действия станало ясно, че в момента, в който возилото извършвало ляв завой на кръстовището на улиците „Андон Стоянов” и „Хан Аспарух”, детето тръгнало внезапно да пресича пътното платно и бягайки се блъснало в задната част на микробуса.

31-годишният шофьор, който е съсед на детето, сам го откарал в болницата, където то е настанено в реанимация с черепно-мозъчна травма и с опасност за живота.

Поради това си действие в първоначалното съобщение от полицията упоменаха, че водачът е напуснал местопроизшествието и е издирен допълнително за сваляне на обяснения и тестване за употреба на алкохол или наркотици (и двете проби са били отрицателни). Шофьорът работел към строителна фирма и малко преди инцидента откарал служителите по домовете им. Пътният инцидент е допуснат при прибирането му към собствената къща, съседна на къщата на пострадалото момиченце.

По случая е образувано досъдебно производство.