Пиян автоджамбазин е задигнал автомобил, но не е стигнал далече, информираха от Областната дирекция на МВР.

Мъжът катастрофирал самостоятелно на 21 март около 00.50 ч. в района до магазин „Аутлет” по пътя Бургас – Сарафово с лек автомобил „Опел Тигра”, собственост на 35-годишна созополчанка. След проведен с нея разговор е установено, че колата вероятно е била открадната, тъй като тя не я е преотстъпвала на никого.

При извършения оглед на местопроизшествието в близост до автомобила служителите от Пето Районно управление - Бургас открили в крайпътните храсти да се крие криминално проявеният и многократно осъждан за кражби и противозаконно отнемане на МПС 31-годишен мъж от Каблешково. Той бил с повърхностни наранявания в областта на лицето и ръцете и във видимо нетрезво състояние. Задържан е за срок от 24 часа.

При проведените незабавни полицейски действия на служители от отдел „Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас, Пето Районно управление – Бургас и Районно управление – Созопол са събрани множество доказателства във връзка с извършеното престъпление, като материалите са докладвани в Бургаска районна прокуратура. С прокурорско постановление спрямо 31-годишния мъж е взета мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок от 48 часа. По случая в Районно управление - Созопол е образувано досъдебно производство.