Недекларирани 206 590 евро са открили служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ /ГД МРР/ и техни колеги от Териториална дирекция Южна морска при съвместна проверка на лек автомобил на Митнически пункт Малко Търново. Това съобщиха от Агенция „Митници“.

Колата с испанска регистрация е пристигнала на митническия пункт на 11 февруари тази година около 19.00 часа на изходящо трасе от България за Турция, управлявана от немски гражданин, придружаван от своята майка, немска гражданка. В зоната за митнически контрол двамата са заявили, че нямат нищо за деклариране. При последвалата проверка, в ръчна чанта, поставена под краката на пътничката в автомобила, са открити недекларирани 206 590 евро, разпределени в пачки с различни купюри от 10 до 500 евро.

Недекларираната валута с левова равностойност 404 054, 92 лева е иззета. По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор от ГД МРР, под надзора на Районна прокуратура-Бургас.