Украинските граждани Денис Шейтанов и Руслан Дубровски остават в ареста, постанови състав на Бургаския окръжен съд. Двамата бяха арестувани на 17 ноември заради серия от домови кражби, като само от едно жилище те са успели да откраднат над 100 000 лева във валута и златни накити.

Според Прокуратурата и Полицията, двамата са криминално проявения и имат досиета в родината си. Руслан е със статут на временна закрила, а Денис е влизал няколко пъти в страната. Магистратите са преценили, че има вероятност двамата мъже да се опитат да се укрият.

Те нямат постоянен адрес в България, а обвинението, което им е повдигнато е тежко и предвижда наказание от 3 до 15 години затвор. Според съда обаче, няма риск Денис Шейанов и Руслан Дубровски да извършат друго престъпление.

Решението на Бургаския окръжен съд е окончателно.

На 21 ноември двамата се появиха насинени в съдебната зала и обявиха, че са били бити от полицаите, които са ги задържали. Казаха, че срещу тях е използван и електрошок. За полицейско насилие по време на ареста разказа и съпругата на Руслан – Злата.

Прокуратурата се самосезира и започна проверка по случая.