Арестуваният в Бургас за тероризъм шампион по борба Мохамед Абдукадер има притеснителни снимки в профила си в Инстаграм. Младият мъж позира с автомат, с бронежилетка и пред военни машини.

Пред адвоката си Веселина Василева по-рано днес Мохамед обяснил, че когато е бил 15-годишен се е снимал с автомат и подозирал, че от там е предизвикал интереса на родните служби. Спортистът обаче отрича да има връзки с терористични организации и бил буквално втрещен когато прочел обвинителния са акт.

В профила му в социалните мрежи обаче снимките оръжие са от тази година. Една от последните е от 17 април, на нея Мохамед е с автомат. На снимка от 2017 борецът стреля с пистолет, заедно с по-възрастен мъж в камуфлажни дрехи. От същата година има и негово селфи с бронежилетка. На врата му ясно се вижда коланът на автомат, а зад него има танк.

На снимка от март 2018 година пък Мохамед изненадващо позира на връх Шипка и е заобиколен от млади мъже с българския флаг.

На Мохамед Абдулкадер е повдигнато обвинение по чл. 108 от Наказателния кодекс за тероримзъм. Над 10 души са били задържани тази сутрин, те са били разпитани и след това освободени. Младият мъж е бил три пъти републикански шампион при юношите по класическа борба и според негови треньори и учители е бил талантлив състезател.

 

Снимки: Инстаграм