Областната дирекция на полицията в Бургас започна вътрешна проверка срещу полицейски служител заради инцидент с дете, съобщава БНР-Бургас. Ралица Русева - майката на пострадалото дете в пост в социалните мрежи е написала, че полицаят е ударил два шамара без причина на нейния син, докато той участвал в акция по разчистването на паднали клони в градинка.

Ралица Русева и внесла жалба в бургаската полиция срещу полицейския служител. По думите ѝ той е помислил, че група седмокласници, които събирали паднали клони са наранили неговия син. Без да губи време полицаят напада децата и започва да удря шамари.

Сред пострадалите деца е синът на Ралица Русева, който попитал майка си как така полицаят, който трябва да ни пази, ни бие. Сега, ако бъде доказана вината на полицейския служител, той може да получи дисциплинарно наказание, заяви директорът на бургаската полиция старши комисар Калоян Калоянов:

 "Незабавно разпоредих извършване на проверка от служителите на Областната дирекция. Доколкото имам първоначална информация, става въпрос за ударен шамар или шамари от страна на полицейски служител на едно от децата по повод пострадало негово дете. Точната фактическа обстановка много бързо ще се изясни, в рамките на няколко дни, след като служителите се срещнат с потърпевшите, има и установени вече свидетели. И на база проверката ще се вземе отношение към служителя на МВР".