По искане на Окръжна прокуратура-Бургас бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Павел Г. Срещу него е повдигнато и предявено обвинение за умишлено причиняване на смъртта на неговата съпруга, 61-годишна украинска гражданка. Престъплението е извършено на 21 май в хотел „Българска роза“, който се намира в Слънчев бряг.

Обвиняемият е установен благодарение на отличните действия на служители от отдел „Криминална полиция“ при ОД на МВР-Бургас и РУ- Несебър, които са задържали обвиняемия по-малко от три часа след извършеното деяние. По време на разследването е установено, че убийството е осъществено в коридора на втория етаж на хотела. Причина за смъртта са множество прорезни и прободни рани, нанесени с нож във врата на пострадалата. Оръжието, с което е причинена смъртта на жената, е установено от полицейските служители.

Заседанието на Окръжен съд - Бургас бе проведено днес. Според прокурора, налице е обосновано предположение за това, че Павел Г. е извършил престъплението, за което е обвинен, което се подкрепя от събраните доказателства по досъдебното производство, а също  така и от направените самопризнания от обвиняемия.

Представителят на държавното обвинение бе категоричен, че Павел Г. може да се укрие или да извърши ново престъпление. Той се мотивира  с предвидената в закона висока санкция за извършено убийство (от 10 години до 20 годни „лишаване от свобода“), както и от факта, че Павел Г. е установен от полицейските служители с подготвен багаж, в който са открити неговите документи, тези на пострадалата и финансови средства.

Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража обвиняемия. Определението на Окръжен съд-Бургас подлежи на обжалване пред Апелативния съд в града. 

Снимка: Окръжна прокуратура-Бургас