Областният координатор за Руен и Айтос на партия „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Динко Динев е бил нападнат пред дома си към 18:00 часа снощи. За това съобщи той сам в социалните мрежи. Бил е откаран в спешното в Бургас за преглед. Пострадалият няма сериозни наранявания.

Пред Gramofona.com Динев каза, че познава нападателя си.  „Случи се вчера вечерта около 18:00 часа пред дома ми. Нападателят явно ме е причаквал с джипа си и когато ме е видял, подкара към мен. Разминахме се на милиметър“, разказа пострадалият.

След това мъжът е излязъл от автомобила и е нападнал Динев посредством юмруци и ритници. „Каза ми, че има нож и тръгна да го вади, но в този момент се появиха съседи“, допълва още той.

След случилото се Динев е подал сигнал в полицията. От там обаче Gramofona.com научи, че версията на ответната страна е съвсем различна. Пред органите на реда мъжът, който също е от Айтос, е разказал, че Динко Динев го е нападнал и предизвикал словесно, след което му е нанесъл удар, а той се е самозащитил.