Михаил Щерионов, по прякор Пандурито, бе привлечен като обвиняем за изнудване в Бургас за сумата от 550 лева.

Мъжът пристигна в съда видимо спокоен, предаде репортер на Грамофона нюз. От прокуратурата обясниха, че Щерионов заплашил лицето Хакъф Хакъф да му предаде сумата, с което Пандурито му нанесъл имотна вреда. От държавното обвинение допълниха, че Щерионов е дал 25 000 лева заем на Хакъф, а той трябвало да му върне 40 000 лева или в противен случай да предостави дома си на Щерионов.

Кой е всъщност Пандурито? Някои го наричат Циганския барон на Комлука. Според други, които познават Михаил, той е обикновен и неграмотен ром.

Негов защитник е един от най-добрите бургаски юристи Росен Кожухаров. Пред журналисти в кулоарите на съда адвокатът каза, че Пандурито организирал работна ръка от квартала до пристанището за обработване на тръби. По непотвърдена информация обаче наетите били без необходимите за работа документи.

От съда допълниха, че Щерионов е осъждан 6 пъти. При извършено претърсване и изземване в жилището, обитавано от него, е била намерена зелена листна маса, която на полеви тест е реагирала на амфетамин.

Това според съда е индиция за производство, преработка и държане на наркотични вещества. Решението на магистратите бе Щерионов да остане в ареста.