Бургаската окръжна прокуратура е предала на съд Тодор Д., съобщиха от държавното обвинение. Мъжът е обвиняем за това, че при условията на продължавано престъпление, на 3 ноември 2015 г. на Контролно-пропускателен пункт /КПП/ - местност Босна, община Малко Търново, в качеството си длъжностно лице - полицейски орган, към Районно управление – Малко Търново при Областната дирекция на МВР – Бургас, съставил официални документи, в които удостоверил неверни обстоятелства.

Служителят на реда съставил Акт за установяване на административно нарушение, в който удостоверил, че спреният на 03.11.2015 г. на КПП Босна за проверка лек автомобил „Опел Кадет“, е управляван от С. С., а в действителност колата е била управлявана от брат му Т. С., както и че С. С. е извършил нарушения – за управление на МПС без да е правоспособен водач и за това, че не носи свидетелства за регистрация на МПС, което управлява.

Полицаят съставил и Акт, в който удостоверил отново, че спреният лек автомобил е без сключен и действащ договор за задължителна застраховка „Гражданска отговорност“, което не било вярно. Целта на документите била да бъдат използвани като доказателство за отразените в тях обстоятелства пред началника на РУ-Малко Търново.

Тодор Д. е обвиняем и за това, че поискал и приел дар в размер на 20 лева от шофьор на опела, загдето е извършил друго престъпление от НК. А именно, че в двата акта е удостоверил, че проверяваният лек автомобил и посочените в актовете нарушения са извършени от него.

Окръжният съд в Бургас е насрочил заседанието си за утре, 12 февруари.