Голямо количество контрабандни цигари без акцизен бандерол откриха и иззеха митническите служители на пункт Лесово от товарен автомобил с иранска регистрация, съобщават от Митница Бургас.

Камионът „Волво" е влизал в България от Турция. Декларирал е, че превозва колети с употребявана техника, лични вещи и един употребяван автомобил от Иран за получател в Румъния, като описанието на стоката е „непридружаван дипломатически багаж". 

Митническите служители установяват, че пратката „дипломатически багаж" не отговаря на изискванията на Виенската конвенция за дипломатическите отношения и камионът е селектиран за щателна митническа проверка, въпреки че не са открити следи от интервенция върху поставените пломби от иранската митническа служба.

При извършената проверка на автомобила и товара, митническите служители установяват, че 13 от колетите  в камиона са пълни с недекларирани цигари без акцизен бандерол от 6 различни търговски марки.

Иззети са общо 1 670 кутии /33 400 къса/ цигари без акцизен бандерол с търговски марки „Pall Mall", „ Esse Blue", „ Kent", „ Kent Blue",„Zica" и „Capitan Black".

Срещу шофьора на камиона, ирански гражданин с инициали G.G. е съставен акт за нарушение на Закона за митниците. Работата по случая продължава.