Пакетите със 170 килограма кокаин, които се появиха в морето край Шабла, са преминали вчера около 17,00 часа през Бургас. Внушителният ескорт, състоящ се от джип на Гранична полиция и бусове на жандармерията, е забелязан от очевидци да влиза в града от кръговото на пътя за Слънчев бряг.

От полицията потвърдиха за Gramofona.com достоверността на информацията. Дрогата е превозена през Бургас заради ремонта на магистрала „Хемус“. Тя не е престоявала тук, а е откарана директно към София.

Местната полиция продължава да е ангажирана със случая. Причината е, че се очаква да се появат още пакети с наркотик. Не се знае обаче точно къде той ще бъде изхвърлен от морското течение. Затова служители на Областната дирекция на МВР дебнат дали пратки с бялото наркотично вещество няма да изплуват в района на Южното Черноморие.

Припомняме, че вечерта във вторник граничен полицейски наряд от ГПУ-Каварна е забелязал близо до брега, в района на фара на Шабла, спасителни жилетки. В рамките на предприетите действия граничните полицаи установили, че жилетките са обвити с около 6 сака със специфично сгънати пакети, които са извадени на брега. Извършен е полеви наркотест на откритото в тях вещество, което е реагирало на кокаин. Всеки чувал е около 30 кг. Наркотикът е бил разпределен в 150 пакета. Общото му количество е 169.028 кг. На едро 1 кг от този кокаин се пласира за 80 хиляди лв., а цялото количество - за 13.6 млн.лв. на едро. На пазара на дребно себестойността му би достигнала 71.4 млн. лв.