Недопустимо е партия ГЕРБ и нейните кандидати да бъдат замесвани в инцидент, който може да се окаже криминално деяние. Това коментира кандидатът за кмет на село Ясна Поляна Георги Георгиев. Повод за изявлението му е пожар в имота на неговия опонент в местните избори Михал Грудов. Георгиев и Грудов са единствените претенденти за кметския стол в приморското село. По-рано днес Михал Грудов се оплака, че е получавал заплахи, за да се откаже от участието си в изборите. Председателят на ВМРО в Бургас Георги Дракалиев защити съпартиеца си, като коментира, че ако се докаже умисъл в и призова за бързо разследване

Недопустими са внушенията, които се правят от кандидата за кмет на с. Ясна поляна Михаил Грудов по повод пожара в неговия имот вчера. Позицията му е широко тиражирана в редица медийни публикации. Политизирането на инцидента и даването на подобна гласност преди констатациите на компетентните органи е неприемливо в една правова държава, която залага на демократичните ценности.

Според изнесената информация в медиите, кандидатът за кмет от ВМРО Михаил Грудов смятал, че пожарът е умишлен, извършен с цел сплашване заради изборите и е предизвикан от негов опонент. В с. Ясна поляна опонентите за този пост сме двама.

Категорично заявявам, че в досегашното си управление и политическа практика винаги съм разчитал на доверието и разбирането на избирателите и никога на сплашване. Считам, че е недопустимо ПП ГЕРБ и нейните кандидати за кметове да бъдат замесвани в подобен инцидент, които би могъл да се окаже криминално деяние.

Нека оставим компетентните органи да си свършат работата и след това да направим необходимите изводи.