От приказка на приказка преди две години в Руен разкрили жестокото убийство на възрастен мъж, разбра Gramofona.com. Тежкият инцидент е от 2016 година, когато в канавка на пътя Айтос –Провадия бе намерено тялото на 75-годишния Хакъ Али от село Люляково. Възрастният мъж бе убит с камък след спор с криминално проявения му познат Ремзи Мустафа от Дългопол.

Подробности около случая разказа пред екипа ни началникът на полицията в Руен Михаил Георгиев.

„24 часа след убийството съпругата на Хакъ срещнала  ходжата на село Вресово, поговорили си и жената му казала, че мъжът й не се прибрал. По-късно ходжата трябвало да сподели някакъв проблем с мой колега и междудругото му казал за разговора си с възрастната жена.

Полицаят се сетил, че пътувайки от Айтос за работа, видял край пътя автомобила на изчезналия мъж. Други колеги си спомнили, че Хакъ имал намерение да продава колата си. Веднага отидохме там, където е забелязан автомобила и първо установихме, че има счупено стъкло от вътрешната му страна”, разказа Михаил Георгиев.

Униформени веднага започнали да претърсват района, а в последствие съпругата на Хакъ си спомнила, че той чакал гостенин.

В разплитането на случая се включила цялата областна дирекция. Проследен бил целия път, извършени били много действия, тъй като извършителят на убийството имал родните в много села от руенска община.

Убиецът на Хакъ обикалял на различни места, като е установено, че на едно оставил обувките си, с които е бил, а на друго-дрехите, за да заличи следите си.  

Униформените започват да работят по тежкия случай буквално 24 часа след убийството на 75-годишния мъж от село Люляково, а заподозряният бе задържан за три часа.

46-годишният Ремзи Мустафа от Дългопол получи присъда 13 години и 4 месеца лишаване от свобода. Убийството е извършено докато Ремзи бил в отпуск от варненския затвор. При разпита самият той споделил, че преди 3 десетилетия открили златно съкровище с дядо Хакъ в Айтоския балкан.

Имането останало при възрастния мъж, а Ремзи отвреме на време получавал пари от него като дял. Ремзи Мустафа е признал, че в деня на убийството е получил 1000 лв. доброволно. Самият той обаче искал всичко за себе си.